Undra hur många man gått miste om?

Jag har alltid haft en stark känsla av hur mycket man missar när man är ute och inte riktigt är färdigprogrammerad vad gäller signaturer vilket visade sig häromdagen…Tog en titt i hyllan, ser en skål, jag tyckte väl egentligen inte att den var fantastisk, men väl bra nog, och eftersom jag vänder på väldigt mycket pjäser för att lära mig signaturer så gjorde jag även det här och kände genast igen signaturen. 30kr senare och i hemmets trygga vrå så söker jag på signaturer.se och visst är det Claes Thell från Höganäs trakten. Vilket tyvärr också betyder att jag missat minst 3-4st under det gånga året tror jag.

Bild 

Claes Thell föddes i Väsby utanför Höganäs 1943. Redan som 15-åring började han att experimentera med keramik och olika glasyrer och under de tre år han arbetade på Höganäsbolagets Metallurgiska Laboratorium fick han sin grundläggande kunskap i glasyrteknik. Hans verksamhet finns i Ödråka och produktionen består av skulpturer, prydnads och dekorationsföremål med olika glasyrer, de flesta unika.
Han har haft separatutställningar vid Östasiatiska Museet och Konsthantverkarna i Stockholm, Lolland-Falsters Kunstmuseum och Vejens Kunstmuseum i Danmark, Galleri Snavlunda i Malmö, Galleri Monument i Ängelholm samt Höganäs, Varbergs, Faluns, Hudiksvalls och Eksjö Museer. Han har dessutom deltagit vid flera samlingsutställningar och finns representerad vid några av Sveriges museer. Föremålen signeras ”Thell”. -www.signaturer.se

Bild

Sist men inte minst den stiliserade signaturen…Thell -98

Bild

 

Dags att salta en lök…god kväll!

2 tankar på “Undra hur många man gått miste om?

  1. Hej! Gillar din blogg!
    Roligt med någon som tar upp lite andra formgivare än de vanliga som det annars skrivs så ofta om ändå. Claes Thell är rätt ny som formgivare för mig. Men gillar mycket av det han har gjort.
    Har själv inget av honom, men hoppas man kan köpa lite av hand vackra verk framöver.

    Önskar att man kunde hitta lite av hans verk på loppis, men sådan tur har man nog inte:)

    Jag får väl söka på Tradera som alla andra! Det blir roligt när alla vår och sommar loppisar snart drar igång, så man kan börja fynda lite fin keramik igen!

    MVH/Jesper

    • Jag tror nog att man kan stöta på Thell på loppis…jag har som sagt missat flera vet jag nu. Dock finns det ju hur många kunniga människor som helst som går o vänder på allt och dessutom stiger upp x antal timmar innan mig så det är djungelns lag som gäller hehe

      Lycka till med fyndandet!

Lämna en kommentar