A Loppis a day keeps the doctor away pt. 2

Hade en inplanerad romantisk weekend med min kära tösabit så det bar av mot Österlen med alla dess loppisskyltar åt höger och vänster. Bland dom första stoppen (vet inte ens vad det heter) så hittar jag en vas och ser direkt att det är en Stålhane, det är dock rätt mörkt därinne så jag ser inte att den har blivit lagad och blir rätt nöjd när kvinnan i kassan går ner från 500kr till 200kr som jag ansåg rimligt. Nu förstår jag varför 😦 om DU läser detta så hade du tappat ett vintage halsband i vasen märkt ”Monet” med en prislapp på 300kr, så din oärlighet utmynnade i en present till min tjej, fair deal!

Jag hittade även lite UE Keramik samt ännu en Strehla vas med ”volcanic glaze” (W. Germany) del som jag tänkte visa upp idag. Ni ska även få se morsans presenter som utöver Orrefors lampan från tidigare i veckan även fått tillskott genom en glasuggla av FM konstglas, Ronneby Sweden.

Bild

Bild

Detta är synen ni kan förvänta er om ni vänder på tyska vaser på er lokala loppis. Man kan oftast inte se namnet Strehla då det i de flesta fall är bortslitet dock tenderar inramningen att vara kvar så kom ihåg det. Strehla likt Scheurich är ju väldigt vanligt förekommande i Sverige då en stor del av produktionen gick på export. Såvitt jag förstått det rätt så är det nästan lättare att hitta Strehla pjäser här än på den lokala marknaden.

Bild

Min kära mors presenter! Jag borde väl egentligen ha gett mig fan på att köpa en skärm till lampan men jag hittade verkligen inget som passade så hon får jobba lite själv, det kommer garanterat gå bra!

Bild

Bild

Och sist men inte minst den lagade Carl-Harry Stålhane vasen som ändå är vacker samt boken om herren ifråga. Så vill DU hjälpa en ung herre att betala för sitt loppismissbruk så kan du ju ta och köpa ett ex av Petter Eklund & Patrik Johanssons bok om Carl-Harry Stålhane då jag redan har den sen innan (200kr). Jag har försökt sätta ett schysst pris och detta känns helt ok då den är slut på förlaget, finns ute sällan, slutpris på Tradera tenderar att ligga kring 200kr eller över.

Bild

 IMG_0162

God kväll!

2 tankar på “A Loppis a day keeps the doctor away pt. 2

Lämna en kommentar