Lauritz & Piraten

Det kändes nästan lite surrealistiskt när jag klickade runt på Lauritz och såg ett skrivbord som jag närmast ”förälskat” mig i för några månader sen på vischan, särskilt med tanke på att jag dagdrömde om att äga det för någon vecka sedan…dock kostade det 6000kr hos handlaren så jag köpte det inte, men idag var det dags för kamp!!! ..som jag förlorade!!! Men vad ska man göra, jag kände att jag ville go fucking crazy men det får vara någon måtta när man är student, det slutade iaf på 3100kr plus avgifter vilket är lite för högt. Bild samt länk kommer nedan:

http://www.lauritz.com/sv/auktion/skrivbord-i-teak-dansk-design/i3290991/

dream1

Jag vet att detta skrivbordet även har ett gömt fack som många kan tänkas missa, jag undrar om Lauritz och den eventuella köparen vet om det…säljaren ute i Skåne visade iaf det för mig någonstans på baksidan vill jag minnas, men det hittar ägaren säkert!

dream2

Vidare till Svenska stolar listan och Olle Piras stol med det ytterst passande namnet Piraten från 1954. Samma år som Pira gick ut Konstfack ställde han ut fällstolen Piraten vid Triennalen i Milano och fick som förste svenska äran att tilldelas en guldmedalj. Stolen i sig har gamla anor och har tidigare setts i flera utföranden dock var Piras variant främst avsedd för uterummet, verandan o dyl.

OllePiraPiratenOllePiratenVad är den gjord av? Stativen är av stålrör och ungslackerade i svart, sitsen och ryggen är i brunt avtagbart läder. Undrar du vad en sådan skönhet kan tänkas kosta? Search no further!

https://www.bukowskis.com/auctions/F158/336-olle-pira-laderstol-piraten?locale=sv

Goedenavond!

2 tankar på “Lauritz & Piraten

Lämna en kommentar